Hvad er forskellen på godtgørelse og erstatning?

Når man snakker om ophavsret, kommer man tit omkring spørgsmålet om retshåndhævelse – hvad kan man gøre, og hvad sker der ved det? Eller mere præcist: Hvad er konsekvensen ved at bryde ophavsretten? Selvom det kan virke uoverskueligt at starte en sag om ophavsret, kan...

Ophavsret vedrørende billeder på sociale medier

De sociale medier har betingelser for deres anvendelse. Når du opretter en profil, accepterer du deres betingelser. Du giver Facebook lov til at bruge dine billeder til egen eller anden brug uden hverken at kreditere eller informere dig om det. Det betyder dog ikke, at billederne ikke tilhører dig.

Ulovlig kopiering – et stigende onlinefænomen

Alle voksne mennesker er klar over, at det er forkert at stjæle. De fleste er til gengæld ikke klar over, at kopiering af indhold uden tilladelse reelt set er på samme niveau med tyveri, der er en bevidst kriminel handling.

Produktbilleder fra dansk webshop massekopieret

Man skulle tro, at større internationale virksomheder var klar over, at det er ulovligt at downloade og bruge andre virksomheders eller enkeltpersoners tekster og billeder – og især til kommercielt brug. Det var dog ikke tilfældet, da en mindre dansk webshop for nogle...

Sådan sikrer du dine produktbilleder mod kopiering

Når folk har problemer med at kende forskel på dit og mit, sker der i stigende grad det, at folk kopierer hinandens indhold. Både bevidst og ubevidst. Det er utrolig nemt at markere, kopiere og sætte ind.