Om UlovligKopiering.dk

Hos UlovligKopiering.dk har vi udviklet et system, der beskytter dit indhold på din hjemmeside, webshop eller blog. Vores system registrerer nemlig, når nogen kopierer dit indhold. Mange virksomheder bruger mange timer og ressourcer på at forfatte unikke tekster, der beskriver deres produkter, ydelser og virksomheden. Når andre vælger at kopiere dette indhold og indsætter det på deres egen hjemmeside uden tilladelse, er det et brud på ophavsretsloven – og så skaber det også duplikeret indhold, hvilket har en negativ effekt på den SEO-indsats, som virksomheden har lavet.

UlovligKopiering.dk er udviklet for at komme dette til livs. Du kan læse mere om historien bag konceptet her.

Hvad er UlovligKopiering.dk?

UlovligKopiering.dk har eksisteret siden 2016, og startede som en tjeneste, hvor du kunne få hjælp til digital bevissikring samt retshjælp, når du opdagede at noget af dit indhold var kopieret.

Mange opdager desværre ikke, når deres indhold bliver kopieret – og gør de, er det en tilfældighed. Derfor tilbyder UlovligKopiering.dk nu en komplet løsning, hvor vi registrerer, når nogen kopierer dit indhold, og sørger for, at der bliver taget en digital bevissikring af det kopierede. På baggrund af denne bevissikring vi sende et økonomisk krav til modparten bestående af vederlag og godtgørelse.

Vores mission

Vores mission er at sætte fokus på den ulovlige kopiering, der sker dagligt, samt at komme den til livs.

Ulovlig kopiering af tekster har en stor betydning for de virksomheder og hjemmesider, det går ud over. Derfor har vi også gjort det let for dig at beskytte dine tekster mod kopiering samt at føre en sag mod de, der ulovligt kopierer dine tekster.

Hvordan fungerer UlovligKopiering.dk?

For at beskytte dit indhold og få besked, når indhold på din hjemmeside bliver kopieret, skal du blot:

  1. Oprette en konto
  2. Implementere vores sporingskode på din hjemmeside
  3. Vælge om en sag skal køres eller ej

Så simpelt er det!
Når først du har implementeret vores sporingskode på din hjemmeside, sørger vi for at:

  • Registrere og sende dig en besked, når dit indhold er blevet kopieret – og eventuelt hvor det er indsat
  • IT-specialisten gennemfører en digital bevissikring
  • Vi sender et økonomisk krav til modparten – hvis du ønsker at køre sagen
  • Vi deltager i en eventuel retssag, hvis modparten nægter at betale kravet

Med UlovligKopiering.dk er dit indhold altså i gode hænder.

Hvem står bag UlovligKopiering.dk?

UlovligKopiering.dk er et samarbejde mellem Ken Boye, som var en af stifterne af den succesfulde virksomhed DanDomain og IT-specialisten John Nielsen. Sammen har vi kompetencerne til at beskytte dit indhold samt at køre en sag, når dit indhold bliver ulovligt kopieret.

Hvad koster det?

Hos UlovligKopiering.dk ønsker vi at sætte en stopper for den ulovlige kopiering af hjemmesiders indhold, der sker hver dag året rundt. Derfor koster det ikke noget at oprette en konto hos os med vores Freemium-pakke. Med Freemium betaler du en andel af det økonomiske krav, vi henter hjem fra modparten på dine vegne, når vi kører en sag for dig. Det betyder også, at vi arbejder efter ”No cure, no pay”-princippet. Får du ikke noget ud af dit krav, skal du altså heller ikke betale noget til os.

Du kan læse mere om vores pakker og priser her.

Industrifirma kopierede tekster fra IT-firmas hjemmeside

IT-firma havde arbejdet på at skabe godt indhold til deres hjemmeside. Det gode indhold fristede industrifirma, som kopierede teksten og brugte den på egen hjemmeside.

 

UlovligKopiering.dk afslørerede kopieringen og krævede det ulovligt kopierede indhold fjernet fra modpartens hjemmeside. Modparten slettede indholdet og betalte vederlag og godtgørelse til vores kunde.

Kopierede og brugte uretmæssigt artikel om online markedsføring

En internetbruger kopierede en artikel på et marketingfirmas hjemmeside og brugte den til sit kommercielle nyhedsbrev. Det skete uden hverken kildeangivelse eller kreditering af firmaet bag den originale tekst. Dermed brød hun ophavsretsloven. Kopisten fjernede den online version af nyhedsbrevet med det kopierede indhold og betalte vederlag og godtgørelse.