Historien bag konceptet

I 2020 var der registreret 1,3 milliarder hjemmesider på verdensplan, og der kommer flere til dagligt. Det betyder, at kampen om de gode placeringer i søgeresultaterne er hård, og mange virksomheder investerer derfor massivt i søgemaskineoptimering, så de øger sandsynligheden for, at netop deres hjemmeside bliver vist frem for konkurrenternes.

Søgemaskineoptimering betyder, at man optimerer sin hjemmeside, så den lever op til flere af Googles ranking faktorer, som der er mere end 200 af. Én af disse ranking faktorer er unikt og godt indhold, og derfor investerer mange virksomheder i tekstforfatning af unikke tekster, så deres hjemmeside ikke bliver straffet for duplikeret indhold.

Desværre er der også mange, der vælger at kopiere indhold fra andre hjemmesider, når de skal have indhold på deres egen hjemmeside. Når de gør dette, skaber de ikke blot duplikeret indhold, men de bryder også ophavsretsloven.

Til kamp mod brud på ophavsretsloven

Hos UlovligKopiering.dk hjælper vi dig med at tage kampen op mod dem, der bryder din ophavsret. Virksomheder, webshops og bloggere oplever dagligt, at deres tekster bliver kopieret. For dem kan et brud på ophavsretsloven betyde tabt omsætning, da Google straffer duplikeret indhold. Deres hjemmeside bliver altså nedprioriteret i søgeresultaterne, når deres tekster står på flere forskellige hjemmesider.

Hvis virksomhederne selv skal holde øje med hvornår og hvilke tekster, der bliver kopieret, ville de ikke kunne lave andet. For mange er det tilfældigt, når de opdager, at en konkurrent har kopieret den tekst, de selv har brugt flere timer på at skrive.
UlovligKopiering.dk blev stiftet for at hjælpe virksomheder med at beskytte indholdet på deres hjemmesider, så virksomhederne kan opretholde deres ophavsret. Derfor har vi i UlovligKopiering.dk udviklet et system, der automatisk giver dig besked, når andre kopierer dit indhold.

Vi tilbyder et system, der beskytter dit indhold og giver dig besked om, når dit indhold bliver kopieret. Derudover sørger vi for at foretage en bevissikring af den kopierede tekst, og endeligt tilbyder vi hjælp til opkrævning af vederlag og godtgørelse for lovbruddet. Du kan læse mere om personerne bag her.

Kopiering er et stigende problem

Ulovlig kopiering af andres tekster er et stigende problem. Selvom der er tale om tyveri, er der mange, der ikke anser det som værende ulovligt. Vi oplever jævnligt at de, der har kopieret en andens tekst, er uforstående, når vi fremsender et økonomisk krav for vederlag og godtgørelse.

Mange tror også, at de kan slippe for at betale kravet, hvis bare de fjerner teksten igen, men dette er ikke tilfældet. Før vi fremsender et krav, gennemfører vi en digital bevissikring, så vi kan bevise, at der har været et brud på ophavsretsloven. Du kan læse mere om processen her.

Grunden til at kopiering af andres tekster er et stigende problem skyldes, at det i dag er let og hurtigt at kopiere andres tekster. CTRL C + CTRL V … så let er det – det tager kun få sekunder, at kopiere indhold fra et sted til et andet.

I langt de fleste brancher kan man hurtigt finde en anden tekst om det, man gerne vil skrive om på sin hjemmeside. I stedet for selv at bruge flere timer på selv at skrive en god tekst, kan man på ganske få sekunder tage teksten fra en anden – eller sammensætte tekster fra flere forskellige hjemmesider.

Du har ophavsret på dine tekster

Dine tekster – uanset længde – er beskyttet af ophavsretsloven. Tekster anses nemlig som værker på lige fod med eksempelvis billeder og malerier. Der er dog et par undtagelser:

 • Citater:
 • § 22. Af et offentliggjort værk er det tilladt at citere i overensstemmelse med god skik og i det omfang, som betinges af formålet.

 • Reportage af dagsbegivenheder
 • § 25. Når fremførelse eller visning af et værk indgår i en dagsbegivenhed og denne gengives i film, radio eller fjernsyn, må værket medtages i det omfang, det sker som et naturligt led i gengivelsen af dagsbegivenheden.

 • Specifikationer eller fakta om et produkt

Du kan læse mere om undtagelserne i ophavsretsloven.

Ophavsretten gælder ikke til evig tid. Ifølge ophavsretsloven gælder ophavsretten indtil 70 år efter ophavsmandens dødsår, som det stå skrevet i ophavsretsloven:
§ 63. Ophavsretten til et værk varer, indtil 70 år er forløbet efter ophavsmandens dødsår eller for de i §6 omhandlede værker efter længstlevendes dødsår.

Du har altså ophavsretten på dine værker (dine tekster og billeder) gennem hele din levetid. Derfor kan du med fordel beskytte dine værker med UlovligKopiering.dk.

Webdesigner kopierede indhold på anden virksomheds hjemmeside

Webdesigner kopierede tekster fra hjemmeside for digitalt bureau.

 

Med UlovligKopiering.dk’s hjælp blev det kopierede indhold fjernet, og webdesigneren betalte 12.000 kr. i vederlag og godtgørelse.

Dømt for ulovlig kopiering af online magasin

Det kan umiddelbart virke let og harmløst at springe over, hvor gærdet er lavest ved at kopiere andres online tekster eller billeder.

 

En professionel træner kopierede fra artikel på online magasin. Det ulovligt kopierede tekst blev indsat på trænerens blog for at understøtte vedkommendes faglige profil.

 

Den ulovlige kopiering blev fundet af UlovligKopiering.dk, og modparten blev i retten dømt til at betale det vederlag og godtgørelse, som vi havde krævet. Herudover måtte træneren også betale sagsomkostninger.

Webshop kopierede konkurrents produkttekster

Arbejder du med SEO til din webshop, ved du, at der ligger et stort arbejde i at lave gode unikke produkttekster.

 

En af vores kunder driver en stor webshop med rigtigt mange produkter i. De ligger et stort arbejde i at lave godt indhold, så de rangerer godt i Googles organiske søgeresultater.

 

UlovligKopiering.dk’s beskyttelse afslørede en nische-webshop, som kopierede flere af vores kundes unikke produkttekster.

 

Med hjælp fra UlovligKopiering.dk blev det kopierede indhold hurtigt fjernet, og modparten betalte vederlag og godtgørelse.

VÆLG PAKKE

Vi har en løsning for enhver viksomhed. Se de forskellige pakker herunder, og kom i gang med beskyttelse af dit indhold allerede i dag. Du kan altid ændre dit abonnement, hvis dit behov skulle ændre sig.

 

 

Basis

 

69Kr. pr. måned
+ oprettelse 99

 

 • Beskyttelse (10 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

 

 

FREEMIUM

 

0Kr. pr. måned

 

 • Beskyttelse (op til 3 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

 

 

Premium

 

99Kr. pr. måned
+ oprettelse 99

 

 • Beskyttelse (50 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

Priserne er ekskl. moms.