Hvorfor beskytte mod ulovlig kopiering?

Der er flere årsager til, at du bør beskytte indholdet på din hjemmeside. Først og fremmest har du ophavsret på dine tekster – og så er der altså tale om et brud på lovgivningen, når andre vælger at kopiere dit indhold. Derudover skader det dine placeringer i søgeresultaterne.

Undgå duplikeret indhold

Når det samme indhold findes på flere forskellige hjemmesider – eller på flere landingssider på samme hjemmeside, er der tale om duplikeret indhold. Arbejder du med søgemaskineoptimering, ved du, at duplikeret indhold bliver straffet. Google kan nemlig have svært ved at gennemskue, hvem der har ophavsretten til en tekst, og derfor vil det være tilfældigt, hvilken hjemmeside der bliver vist i søgeresultaterne.

Med andre ord kan du risikere at en konkurrents hjemmeside vises i søgeresultaterne, selvom de har kopieret fra din hjemmeside – også selvom du har haft indholdet på din hjemmeside længe.

Duplikeret indhold for webshops

Der er særligt mange webshops, der hopper i fælden med duplikeret indhold. Det er en let måde at få noget tekst til alle produkterne. Dermed ikke sagt, at webshops kopierer fra deres konkurrenter. Mange leverandører giver nemlig disse webshops lov til at bruge deres produkttekster – det er en nem og hurtig løsning for den enkelte webshop, når et nyt produkt skal lægges online. Men det skaber dog også duplikeret indhold i stor stil.

Forestil dig, at du og dine nærmeste konkurrenter alle har brugt den tekst, som jeres leverandør har stillet til rådighed. På hvilket grundlag skal Google så vurdere, om det er dig eller din konkurrent, der skal vises på søgninger?

Google vil altid prøve at vise en bruger forskellige søgeresultater, som Google vurderer kan hjælpe brugeren. Hvis Google finder eksempelvis fem hjemmesider med det samme indhold, så har Google altså kun interesse i at vise én hjemmeside med dette indhold.

Skriv dit eget indhold

Har du lånt tekster fra en leverandør, bør du straks gå i gang med at skrive dit eget indhold. På den måde kan du adskille dig fra dine konkurrenter og dermed potentielt også få et forspring i søgeresultaterne.

Når du begynder at få succes med dine egne tekster, så vil du også opleve, at dine konkurrenter begynder at kopiere dine tekster i stedet. Mange kopierer ikke dine tekster for at skade dine placeringer i søgeresultaterne, men derimod fordi de synes det er en god tekst, og fordi de ikke er opmærksomme på, at det er i strid med ophavsretsloven.

Derfor bør du beskytte dine tekster mod ulovlig kopiering.

Beskyt dit indhold

Er teksterne på din hjemmeside unikke? Findes teksterne med andre ord kun på din egen hjemmeside, bør du beskytte dit indhold mod kopiering. Du kan selvfølgelig gøre det svært for andre at kopiere fra din hjemmeside. Ved hjælp af en lille smule kode, kan du forhindre andre i at markere tekst – men kan du så også være sikker på, at de ikke bare skriver teksten af?

Med UlovligKopiering.dk registrerer vi, når nogen kopierer indhold fra din hjemmeside, og så sender vi dig besked om kopieringen. På den måde kan vi først og fremmest bede modparten om at fjerne det kopierede indhold igen, så det ikke går ud over dine placeringer i søgeresultaterne. Derudover sender vi et økonomisk krav (vederlag og godtgørelse) på dine vegne.

Organisation kopierede firmas side med datapolitik

Virksomhed fik udarbejdet en unik tekst til siden om Persondatapolitik til virksomhedens hjemmeside. En organisation kopierede teksten og brugte den på organisationens egen hjemmeside. Med UlovligKopiering.dk’s hjælp fik virksomheden fjernet den ulovligt kopierede tekst fra organisationens hjemmeside. Organisationen betalte 10.000 kr. i vederlag og godtgørelse.

Webbureau dømt for
at kopiere anden virksomheds tekster

Webbureau kopierede anden virksomheds tekster. Sagen endte i retten, og webbureauet blev dømt til at fjerne det kopierede materiale samt betale vederlag og godtgørelse.

IT-firma kopierede artikler fra online forum

IT-firma, der driver egen online portal, kopierede uden tilladelse artikler og logoer fra en anden portal. UlovligKopiering.dk sikrede, at det kopierede indhold blev fjernet. IT-firmaet betalte vederlag og godtgørelse.

Vælg pakke

Hos UlovligKopiering.dk har vi en løsning, der passer til alle virksomheder. Se vores forskellige pakker herunder, og kom i gang med at beskytte dit indhold allerede i dag. Du kan til enhver tid ændre din pakke, hvis dit behov ændrer sig.

 

 

Basis

 

69Kr. pr. måned
+ oprettelse 99

 

 • Beskyttelse (10 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

 

 

FREEMIUM

 

0Kr. pr. måned

 

 • Beskyttelse (op til 3 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

 

 

Premium

 

99Kr. pr. måned
+ oprettelse 99

 

 • Beskyttelse (50 domæner)
 • Få besked ved nye kopieringer
 • Se hvor dine tekster bruges
 • Automatisk bevissikring
 • Let indsendelse af sager
 • Indsend sager gratis
 • Ubegrænset antal kopisager

 

Vælg

 

 

Priserne er ekskl. moms