vi kan overvaage din hjemmeside

Når man taler om ophavsretskrænkelse, er det en forbrydelse, der kan ske på flere forskellige måder. Det kan f.eks. være brud på ophavsretten at tage et billede af en skulptur og bruge det kommercielt. Den type ophavsretssager, der ses suverænt flest af, er dog dem, hvor billeder eller tekster, der i forvejen ligger på internettet, er blevet kopieret og lagt på andre hjemmesider.

Selvom et billede kan ses på en blog eller findes ved hjælp af Google, er det altså ikke lovligt at højreklikke på det, gemme det og uploade det til sin egen hjemmeside. Det er et brud på ophavsretten og dermed strafbart. Vil du kende de præcise definitioner, kan du læse ophavsretsloven eller læse vores forkortede version.

.

Få ro med overvågning

Har man først oplevet at få kopieret sit indhold én gang, vil man naturligvis være mere årvågen fremadrettet. Det ikke bare ulovligt at kopiere og distribuere andre menneskers tekster og billeder – det er også meget ubehageligt, ligesom det er modbydeligt at blive udsat for indbrud i ens hjem. Men det er altså også ulovligt, og det betyder, at man kan retsforfølge dem, der kopierer ens værker.

Efter første oplevelse med ulovlig kopiering, vil man være tilbøjelig til at holde øje med, om det sker igen. Problemet er bare, at det tager lang tid at søge efter sit eget indhold på Google jævnligt. Jo større hjemmeside, man har, desto mere omfattende er arbejdet.

Men hvad er alternativet? Hvis du gerne vil kunne slappe af og vide, at der ikke er nogen, der kopierer dine tekster eller billeder, uden du opdager det, kan du lade os overvåge din hjemmeside og dens indhold. Vi er ikke begrænsede af, at du har meget indhold.

Få besked når du er blevet kopieret

Vi tilbyder altså at overvåge dit indhold. På den måde kan du fokusere på din forretning, fremfor at bruge tid på at finde dine ophavsretskrænkere – og findes skal de. Som skaber af et litterært eller kunstnerisk værk er du ophavsmand og har loven på din side. Ingen forbrydelse går ustraffet hen, og det gælder altså også ved ophavsretskrænkelser.

Brud på ophavsretten straffes sædvanligvis med krav om erstatning. Som regel behøver sagen dog ikke fylde ret meget, for de fleste sager lukkes gennem forlig og nødvendiggør ikke retsforfølgelse. Dem, der har kopieret en tekst eller et billede, ved nemlig godt selv, at de ikke kan løbe fra ansvaret. Derfor er de også villige til at indgå forlig fremfor at gå ad rettens vej.

Vi sørger derfor ikke blot for at overvåge din hjemmeside – vi giver dig naturligvis også besked om det, når vi finder dubletter af dine billeder eller tekster. Hvis du desuden siger god for det, sørger vi også for at indgå forlig med ophavsretskrænkeren på dine vegne.

Processen er altså næsten automatisk for dig – og du kan få ro til at fortsætte med det, du er god til.

 

Få overvågning af din hjemmeside